Daklekkage Oplossen

Schoorsteen voegen

Dakdekker schoorsteen renovatie en reparatie

Is het voegwerk in de kop van de schoorsteen poreus?
Zijn de bakstenen aan het verschuiven?

Voorkom problemen en onaangename verrassingen en laat de schoorsteen opnieuw voegen en slijpen, zodat deze weer in een topconditie verkeert. Bij Daklekkage Oplossen is het repareren en renoveren van schoorstenen één van onze specialiteiten. Wanneer de schoorsteen slecht trekt of wanneer het rookkanaal niet goed wordt onderhouden, kunnen er ongemakken – zoals een lekkage of zelfs schoorsteenbrand – ontstaan. Ziet of merkt u iets ongebruikelijks aan de schoorsteen op? Wacht niet en plan een gratis schoorsteeninspectie in.

Voordelen schoorsteen voegen

Met een schoorsteenrenovatie voorkomt u problemen aan de schoorsteen. Tijdens een schoorsteenrenovatie wordt poreus voegwerk op een professionele manier verwijderd en opnieuw aangebracht. Ook wordt het metselwerk in de kop van de schoorsteen – indien nodig – vernieuwd. Kapotte bakstenen worden hierbij tevens vervangen en na afloop ziet de schoorsteen er weer als nieuw uit. Schoorsteenbranden en lekkages worden op deze manier voorkomen, waardoor hoge kosten op de lange termijn worden bespaard.

Kosten schoorsteen voegen

Bent u benieuwd naar de kosten met betrekking tot het laten voegen van de schoorsteen? Het is op voorhand lastig hier een eenduidig antwoord op te geven, omdat het geheel afhankelijk is van de huidige staat van de schoorsteen.

Om de kosten te drukken, kunt u ervoor kiezen om zelf de schoorsteen te voegen. Begin hier niet aan! Wanneer de schoorsteen op een onjuiste manier gevoegd wordt, kan dit voor lekkages zorgen. Ook brengt het werken op het dak risico’s met zich mee. Een ongeluk zit in een klein hoekje; laat de schoorsteen hierom voegen door een dakexpert.

Schoorsteen impregneren

Wanneer de schoorsteen opnieuw is gevoegd, kunt u ervoor kiezen om door ons de schoorsteen te laten impregneren. Tijdens het impregneren brengen we een beschermlaag op het voegwerk aan. Deze laag is waterafstotend en verlengt de levensduur van het voegwerk, zo kunt u nog langer van uw schoorsteen genieten.

Gratis schoorsteeninspectie inplannen

 Wilt u weten wat de huidige staat van de schoorsteen is? En of het nodig is om de schoorsteen te laten voegen? Dat is vanaf de grond lastig te beoordelen. Om deze reden gaan wij graag een kijkje nemen op uw dak. Tijdens een schoorsteeninspectie bekijken we de staat van de schoorsteen – zowel de kop als het rookkanaal – en geven u op basis van onze bevindingen kosteloos een advies.

 INSPECTIE PLANNEN

Meer informatie schoorsteen laten voegen

Zou u graag meer te weten komen over het laten renoveren of repareren van de schoorsteen? Of heeft u een andere vraag over een van onze diensten? Twijfel niet en neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

CONTACT

Chat met ons