Daklekkage Oplossen

Project Tilburg | Lekkage nokvorst

Project Tilburg | Lekkage nokvorst

Een lekkage aan de nokvorst kan vervelende gevolgen hebben, wat tevens gepaard kan gaan met hoge – onverwachte – kosten. De nokvorsten zijn de pannen die zich op de top van het dak bevinden. Wanneer de nokken oud zijn, kunnen deze verschuiven en zelfs scheuren wat vervolgens voor lekkages kan zorgen. Vanaf de grond zijn de nekvorsten echter zichtbaar. Merkt u op dat de dakpannen of nekvorsten los liggen? Negeer dit dan niet. Door tijdig in te grijpen, kunt u onverwachte (dure) reparaties in de toekomst voorkomen.

Klanten in Tilburg constateerden dat het cement rondom de nokvorsten er niet als gebruikelijk uitzag. Na een telefoontje besloten wij in overleg langs te gaan en een gratis dakinspectie uit te voeren. Tijdens de inspectie op het dak kwamen wij erachter dat het cement onder de nokvorsten zeer poreus en uitgedroogd was. Onder sommige pannen was het cement zelfs volledig verdwenen. Ook troffen wij een aantal kapotte nokvorsten op het dak aan.

Ons advies: nokvorstrenovatie

Een nokvorstreparatie of nokvorstrenovatie? Gezien de ouderdom van de nokvorsten heeft de klant ervoor gekozen om een nokvorstrenovatie te laten uitvoeren. Tijdens de renovatie hebben we eerst vakkundig al het cement dat nog aanwezig was verwijderd. Hierna zijn alle bovenste pannen weggehaald.

Vervolgens is er een nieuwe rij pannen – nokvorsten – aangebracht. Tevens hebben we een ruiterbalk en ruiterrol aangebracht. Dit is het gedeelte waarop de nokvorsten worden bevestigd. Het dak ziet er na de renovatie niet alleen als nieuw uit; de klant kan weer jarenlang, zorgeloos van het dak genieten zonder bang te zijn voor lekkages veroorzaakt door de nokvorsten.

Gratis dakinspectie

Vindt u het lastig om te beoordelen wat de staat van de nokken is? Maar ziet u er iets ongebruikelijks aan? Heeft u al een tijd geen dakinspectie laten uitvoeren en wilt u er zeker van zijn dat alles in orde is, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan? Plan dan een gratis dakinspectie bij ons in.

Meer informatie

Zou u graag meer te weten komen over het laten uitvoeren van een nokvorstreparatie? Of heeft u een vraag over een van onze andere diensten? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u vol enthousiasme graag meer over de mogelijkheden.

CONTACT

Chat met ons