Daklekkage Oplossen

Project Eindhoven | Schoorsteenlekkage

Project Eindhoven | Schoorsteenlekkage

In de herfst- en wintermaanden komen schoorsteenlekkages – door het extreme regenachtige weer – vaak op onverwachte momenten aan het licht. Zo ook bij een van onze klanten in Eindhoven. Na een spoedtelefoontje stonden we dezelfde dag nog op het dak van de klant om een inspectie uit te voeren. Tijdens een dakinspectie bleek dat de lekkage inderdaad van de schoorsteen afkomstig was. Het water kon de woning binnensijpelen doordat het lood rondom de schoorsteen scheuren vertoonde.

Oplossing schoorsteenlekkage

Een lekkage in de schoorsteen dient zo snel mogelijk verholpen te worden om zo extra schade te voorkomen. In het geval van het project in Eindhoven hebben wij ervoor gekozen om de voeg boven het lood uit te slijpen, waarna wij het loodwerk hebben vervangen. Hierbij is er tevens voor gekozen om een waterkering in de voeg te zetten, zodat vocht gemakkelijker weg kan stromen. De voeg is hierna vakkundig gedicht. Dankzij onze reparatie is de schoorsteenlekkage zorgvuldig verholpen en kunnen de bewoners van de woning weer jarenlang zorgeloos van de schoorsteen gebruik maken. Waterschades en kans op brand in het rookkanaal worden hiermee voorkomen.

Onze tip

Wilt u een lekkage op het dak of aan de schoorsteen voorkomen, zodat onverwachte kosten worden voorkomen? Met een jaarlijkse schoorsteeninspectie en/of dakinspectie voorkomt u onaangename verrassingen. Tijdens een schoorsteeninspectie bekijken we niet alleen het loodwerk, maar ook de algehele staat van de schoorsteen en het dak. Een schoorsteen- en dakinspectie zijn bij ons bovendien geheel gratis. Constateren we tijdens een inspectie mankementen, dan geven we u daarover – geheel vrijblijvend – een advies.

Meer informatie

Zou u graag meer te weten komen over het laten repareren van een schoorsteenlekkage? Of heeft u een vraag over een van onze andere diensten, zoals het laten coaten van goten, herstellen van zink- en loodwerk of het repareren van het dak? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

 CONTACT

Chat met ons