Daklekkage Oplossen

Vogelwering laten plaatsen

Vogelwering laten plaatsen, is verstandig als u onnodige schade aan uw dak wilt voorkomen. In bosrijke gebieden en in straten waar veel bomen staan, zorgen vogels regelmatig voor dakschade. Deze overlast is buitengewoon vervelend en bovendien onnodig met de mogelijkheid tot het plaatsen van vogelwering.

De professionele dakdekkers kunnen vogelwering op verschillende plekken op het dak aanbrengen. Vooral de dakgoot en soms ook de schoorsteen blijken populaire toevluchtsoorden voor vogels te zijn. Door op deze plekken vogelwering aan te brengen, wordt serieuze overlast door vogels voorkomen.

Overlast vogels dak voorkomen

Vogels lijken onschuldige dieren die u prima op en rondom uw huis kunt hebben. Echter, ze richten meer schade aan dan u voor mogelijk houdt. Zo branden de uitwerpselen van vogels vanwege de hoge zuurtegraad in de dakgoot vaak in. En ook het dakleer lijdt onder de zure uitwerpselen van de beestjes.

Niet alleen de uitwerpselen van de vogels zorgen voor schade aan het dak. Ook het pikken van de vogels met de snavel in het dakleer tast het dakleer aan. Daarnaast is het hebben van een vogelnest op uw dak minder schattig dan dat het lijkt. Een vogelnest in de dakgoot zorgt doorgaans voor serieuze verstoppingen met soms een daklekkage tot gevolg. En een vogelnest in de schoorsteen kan voor een schoorsteenbrand zorgen. Gelukkig kunt u deze dak problemen met het plaatsen van vogelwering eenvoudig voorkomen.

Wat is vogelwering precies?

Sommige mensen zijn bij overlast vogels wat huiverig omtrent het plaatsen van vogelwering. Ze willen serieuze problemen aan het dak voorkomen, maar willen geen dierenleed veroorzaken. Gelukkig is er bij de plaatsing van onze vogelwering helemaal geen sprake van dierenleed. De vogelwering is zo gemaakt dat de vogels zich er niet aan kunnen bezeren. Maar wat is vogelwering dan wel en hoe wordt het toegepast?

De vogelwering in de dakgoot omvat panelen die het lopen en nestelen in de dakgoot voorkomen. De dakdekker kan vogeloverlast in de schoorsteen voorkomen door er speciale pijpen op te plaatsen. De rook kan zo wel de woning uit, maar de vogels kunnen niet meer de schoorsteen in. Vogelwering laten plaatsen biedt dus enkel voordelen en veroorzaakt geen dierenleed.

Vogelwering laten plaatsen door professionals

Wanneer u overlast vogels dak wilt voorkomen, kan Daklekkage Oplossen vogelwering voor u aanbrengen op het dak. Als u vermoedt dat vogels reeds dakschade hebben aangericht, kan de dakdekker dit tijdens een dakinspectie vaststellen.

Ieder dak is anders en daarom zijn de kosten voor dakwerkzaamheden per situatie verschillend. Als u vogelwering wilt laten aanbrengen kunt u hiervoor een offerte aanvragen. Onze professionele dakdekkers helpen u bij het voorkomen en/of verhelpen van vogeloverlast.

Chat met ons